Ananda Srbija

Pronađi radost u sebi!

Krijabani kazu…

ivot naprednog krija jogija nije pod uticajem posledica prošlih dela već njime upravlja samo duša… Vrhunski metod života pod vođstvom duše oslobađa jogija, koji pušten iz zatvora ega, udiše zrak sveprisutnosti.” – Paramhansa Jogananda

Najvažniji čin u mom životu...


Najvažniji čin u mom životu bio je moja prva inicijacija u kriju u Anandi u leto 1975. Redovno i verno sam praktikovao kriju od tog vremena i bez zadrške mogu da kažem da su sva obećanja koja naši gurui daju a koja se tiču krije i onoga šta ona može da učini za vaš duhovni razvoj popuno istinita – ona čak pruža više nego što oni kažu.“ – S.S.

Ceo život sam tragala za duhovnim putem....


C
eo život sam tragala za duhovnim putem. Pokušala sam razne vrste meditativnih tehnika. Posetila sam mnoge crkve. Prvi put kada sam došla u Anandu išla sam na seminar joge i videla sam unutrašnju radost ljudi koji su tamo radili. „Oni imaju ono što ja tražim“, pomislila sam. Primila sam kriju i mnogi moji prijatelji su primetili promenu u meni. Idem sve dublje u meditaciji. Zaista sam našla unutrašnju radost.– V.P.

Ne možete ni da zamislite koliko se moj život promenio...

“Ne možete ni da zamislite koliko se moj život promenio odkad sam odlučila da praktikujem krija jogu. Većinu vremena osećam se radosno – radosne oči, nasmejano lice, energija koja mi teče telom, jasan pogled na svet, vera u nešto izvan mene, nešto mnogo veće.“ – F.B.

Blagoslovi naših Gurua su sa mnom...


“B
lagoslovi naših Gurua su sa mnom. Ovaj krija vikend bio je veoma poseban. Pre sedamnaest godina pročitala sam Autobiografiju jednog jogija i znala sam da je ovo moj put. Ali život nekada nije lak i odustala sam. Ovog vikenda osetila sam se blagoslovljenom i izabrala sam da primim ova sveta učenja.“ – K.B.

Krija mi pomaže tako što čini da vidim stvare onakvim kakve jesu...

“Krija mi pomaže tako što čini da vidim stvare onakvim kakve jesu. Moja osećanja su usklađenija, moje ideje su jasnije izražene, moja predanost se povećala i moje vezanosti su oslabile. Više nemam potrebu da jedem koliko i ranije i moje reči imaju jači uticaj na druge ljude i na događaje.“ – O.P.

Koristim kriju da bi se dublje koncentrisao na jednu misao...

“Koristim kriju da bi se dublje koncentrisao na jednu misao, koncept ili problem. U tom smislu krija je odlična za rešavanje problema jer stvara oazu mira i smirenosti u veoma užurbanom, haotičnom i zahtevnom svetu.“ – K.V.

Krija i ovaj put su dali mom životu svrhu i pravac....

“Krija i ovaj put su dali mom životu svrhu i pravac. Bez obzira na oluju koja možda besni oko mene, uvek me vodi jarko svetlo i pronalazim mirno utočište. Hvala Učitelju, Svami Krijanandađiju i svima vama istinski posvećenim, radosnim dušama iz Anande. Ne mogu da zamislim bolji način života.“ – J.B

Stvari su počele da se menjaju tek kada sam bio iniciran u kriju...

“Stvari su počele da se menjaju tek kada sam bio iniciran u kriju. I dalje imam uspone i padove ali kako praktikujem kriju ona me vraća na ono šta je važno – tražiti i osećati prisustvo Božanskog u mom životu. Krija me uvek vraća na put ka Bogu. Za mene, Krija joga predstavlja razliku između dubokog, smislenog duhovnog života i idalje provoditi vreme čitajući knjige, tražeći, isprobavajući i nepronalazeći ništa što bi me ispunilo. Krija deluje. Ona mi donosi radost, mir i povezanost sa Bogom za koju nisam mislio da je moguća u mom životu.“ – R.R.

Već više od 30 godina sam krijaban...

“Već više od 30 godina sam krijaban i Ananda Kriya Sangha mi je bila od velike pomoći. Mnogi od nas žive daleko od drugih krijabana i redovno primati inspiraciju i praktične savete pomaže da praksa ostane živa. Svaki put kada mi padne nivo energije, čini mi se da baš tada primim e-mail od Kriya Sanghe, koji me podseti da nisam jedina koja praktikuje. Čini mi se da uvek postoji neki novi detalj koji me pokrene i ponovo mi da entuzijazam. Kakav je blagoslov imati ove tehnike, i imati pomoć i podršku u redovnoj praksi.“ – S.D.

Hvala još jednom za nedelju pripreme za kriju...

“Hvala još jednom za nedelju pripreme za kriju. Ti dani bili su najčarobniji u mom životu.“ – M.

Ne mogu da iskažem rečima koliko je moćan bio ovaj vikend...

“Ne mogu da iskažem rečima koliko je moćan bio ovaj vikend. Suvislost programa pripreme za kriju, pažljivo podučavanje, sled časova i energija drugih članova naše grupe koja se pripremala učinili su da ovo bude veoma poseban vikend i duboka inicijacija u kriju.“ – G.K.

Ništa me ne može zaustaviti sada kad znam kriju...

“Ništa me ne može zaustaviti sada kad znam kriju. Čini mi se da je ona karika koja je nedostajala mom duhovnom traganju.“ – P.B.

Lokacija

Mlatišumina 4, 11000, Beograd

063 78 99 032, 064 51 51 775

anandabeograd@gmail.com