Ananda Srbija

Pronađi radost u sebi!

Meditacija je za svakoga

Jedino što je stvarno za čoveka jeste njegova svest. Vežbajući svoju svest pomoću meditacije on počinje da spoznaje da njegov život ne čine njegove telesne funkcije, niti zavisi od njih, već da je njegova prava priroda duhovna i besmrtna“– Paramhansa Jogananda

Tehnike meditacije kojim je podučavao Paramhansa Jogananda jednostavne su i efikasne. Uz pomoć njih moći ćete da otkrijete u sebi izvor mira i radosti, što su urođeni kvaliteti duše.

Hong so tehnika meditacije

Ovo je drevna tehnika umirivanja uma i koncentracije i predstavlja osnovnu praksu u okviru nauke Krija joge koju je na zapad doneo veliki indijski učitelj joge, Paramhansa Jogananda. Jogananda je ovu tehniku nazivao „najboljom tehnikom koncentracije“. Jednostavna je za učenje i izvođenje, potpuno je bezbedna i neagresivna i može je izvoditi svako ko je spreman da izdvoji nekoliko minuta dnevno i uloži svestan napor da bi umirio svoj um. Zasniva se na mentalnom praćenju daha i mentalnom izgovaranju mantre i služi da bi se pripremio um za ulazak u meditaciju, odnosno u nadsvesno stanje uma.

 

Vezbe energizacije

Ovaj skup 39 vežbi predstavlja jedinstveni metod punjenja tela energijom korišćenjem snage volje i koncentracije. Ove vežbe su jednostavne za učenje i ne zahtevaju nikakvu prethodnu fizičku pripremljenost.

Snagom volje se do tela dovodi energija da bi se koristila. Što je jača snaga volje to je jači tok energije. Naučite kako da energiju u telo dovedete ne samo iz hrane i vazduha, nego i iz Beskonačnosti, jer doći će vreme kada će vam telo oslabiti, bez obzira na to koje mere preduzimali na fizičkom nivou.” – Paramhansa Jogananda