logoKRIJA JOGA
Ananda Beograd

Meditacija je za svakoga

meditacija

"Jedino što je stvarno za čoveka jeste njegova svest. Vežbajući svoju svest pomoću meditacije on počinje da spoznaje da njegov život ne čine njegove telesne funkcije, niti zavisi od njih, već da je njegova prava priroda duhovna i besmrtna.“ - Paramhansa Jogananda

Tehnike meditacije kojim je podučavao Paramhansa Jogananda jednostavne su i efikasne. Uz pomoć njih moći ćete da otkrijete u sebi izvor mira i radosti, što su urođeni kvaliteti duše.

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Hong so tehnika meditacije

Ovo je drevna tehnika umirivanja uma i koncentracije i predstavlja osnovnu praksu u okviru nauke Krija joge koju je na zapad doneo veliki indijski učitelj joge, Paramhansa Jogananda. Jogananda je ovu tehniku nazivao „najboljom tehnikom koncentracije“. Jednostavna je za učenje i izvođenje, potpuno je bezbedna i neagresivna, i može je izvoditi svako ko je spreman da izdvoji nekoliko minuta dnevno i uloži svestan napor da bi umirio svoj um. Zasniva se na mentalnom praćenju daha i mentalnom izgovaranju mantre i služi da bi se pripremio um za ulazak u meditaciju, odnosno u nadsvesno stanje uma.

Vežbe energizacije

Ovaj skup 39 vežbi predstavlja jedinstveni metod punjenja tela energijom korišćenjem snage volje i koncentracije. Ove vežbe su jednostavne za učenje i ne zahtevaju nikakvu prethodnu fizičku pripremljenost.

"Snagom volje se do tela dovodi energija da bi se koristila. Što je jača snaga volje to je jači tok energije. Naučite kako da energiju u telo dovedete ne samo iz hrane i vazduha, nego i iz Beskonačnosti, jer doći će vreme kada će vam telo oslabiti, bez obzira na to koje mere preduzimali na fizičkom nivou." - Paramhansa Jogananda

Čakre: vrata ka višoj svesti
NEDELJA, 3. april 2016. od 19.30 do 21.00

Drugo predavanje iz prolećnog ciklusa koje organizuje Ananda Beograd. Na sledećoj radionici kombinovaćemo teorijska objašnjenja i praktičan rad sa čakrama. Neke od tema koje ćemo obrađivati su:
• Anatomija energetskog tela
• Šta su čakre, gde se nalaze i koja je njihova uloga?
• Kako da ih pronađemo, osvestimo i probudimo?
• Unutrašnji zvukovi čakri
• Vizualizacije i upotreba zvuka za buđenje čakri
• Čakre kao elementi ispoljavanja svesti
• Značaj čakri u svakodnevnom životu
• Psihofiziologija samospoznaje – uloga čakri u procesu prosvetljenja

Predavač: Nebojša Božanin, učitelj meditacije i rađa joge

Cena: 200 dinara

SVI SU DOBRO DOŠLI!

Individualni kursevi osnovnih tehnika krija joge održavaju se tokom cele godine.
Cena kursa je 3500 dinara i obuhvata dve dvosatne sesije tokom kojih ćete naučiti osnovne tehnike krija joge, kao i mesec dana zajedničkih meditacija. Tom prilikom ćete dobiti i pisani materijal koji će vam pomoći u vašoj individualnoj praksi.
Mesto održavanja grupnih meditacija: Višnjička 34 (ulaz iz Pribojske), Beograd (pogledaj mapu)

Prijava na tečaj:

elektronskom poštom

063 78 99 032 ili 064 51 51 715

fbinboxFacebook Inbox